Zeeuwse boer baalt van bouwconflict

Rijkswaterstaat en de aannemer die de reconstructie van de N61 in Zeeuws-Vlaanderen voor zijn rekening neemt, liggen met elkaar in de clinch. Het project loopt vertraging op, tot grote ergernis van de boeren in de regio.

Zeeuwse+boer+baalt+van+bouwconflict
© RWS

Het geschil spitst zich toe op een aantal technische oplossingen bij de reconstructie van de N61 tussen Hoek en Schoondijke. Een deel van het project is stilgelegd, voor hoe lang is niet bekend.

Probleem

ZLTO Terneuzen vreest de gevolgen voor haar leden. Afdelingssecretaris Anette Waverijn heeft Rijkswaterstaat laten weten dat dit voor de leden van ZLTO en de landbouw in het algemeen een groot probleem gaat worden.

De vertraging, en vooral het moment waarop, speelt de boeren parten. ‘De oogst staat voor de deur en daardoor zullen zeer binnenkort de trekkers en oogstmachines weer op de N61 komen en dat samen met al het vakantieverkeer’, schrijft Wavering aan Rijkswaterstaat.

Omrijden

Daarbij is de schadepost voor de landbouw nu ook al groot door de vele kilometers die omgereden moeten worden. ‘Wij vragen Rijkswaterstaat en de aannemer om de werkzaamheden weer te hervatten.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer