Beregeningsbeleid biedt boer meer ruimte

Na Aa en Maas eind vorige week, heeft gisteravond ook waterschap Brabantse Delta unaniem ingestemd met het nieuwe beregeningsbeleid.

Beregeningsbeleid+biedt+boer+meer+ruimte
© jos thelosen

ZLTO spreekt van een 'mooi resultaat'. Het nieuwe beleid biedt veel ondernemers in beide waterschappen meer ruimte om te beregenen. Maar niet zomaar. Ze moeten er wel wat voor doen, of juist laten.

Zo moeten ze vooral laten zien dat ze zuinig omspringen met water, bijvoorbeeld door het vast te houden, te hergebruiken of anderszins te besparen. Hoe die waterbesparing in zijn werk gaat, legt een ondernemer vast in een bedrijfswaterplan, dat ZLTO op maat opstelt voor iedereen die dat wil.

Ondernemersplan
ZLTO-bestuurder Herman van Ham wil nog maar eens benadrukken dat je een bedrijfswaterplan niet opstelt omdat de overheid het van je verlangt, maar omdat het je als ondernemer verder helpt.

‘Het bevestigt vaak wel wat je als ondernemer eigenlijk wel weet, maar niet of niet bewust toepast. En dat terwijl er bedrijfseconomisch grote winst te behalen valt en het een mooie bijdrage levert aan je bedrijfscontinuïteit.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer