Interpolis%3A+vooral+overlast+Brabant+en+Limburg
©

Interpolis: vooral overlast Brabant en Limburg

Bij verzekeraar Interpolis zijn inmiddels al meer dan 180 schademeldingen over het noodweer van gisteren en vannacht binnengekomen. Het betreft vooral inductie, hagel en overgelopen goten.

'De meeste meldingen komen uit Noord-Brabant en een klein stukje Limburg', weet woordvoerder Esther van der Tang van Interpolis | Agrarisch Bureau.

Hoeveel de voorlopige schade bedraagt, kan ze nog niet aangeven.

Glastuinbouw

Uit de glastuinbouw ontving Interpolis zo’n tachtig meldingen. Het overgrote deel van de meldingen uit die sector behelst overgelopen goten en inductie. Dat is de opwekking van elektrische spanning als gevolg van bliksem of blikseminslag.

'Onze experts zijn op pad om hulp te verlenen. Ze brengen de schade aan installaties en de gevolgen voor het gewas in beeld.'

Akkerbouw en veehouderij

In de akkerbouw en veehouderij is ongeveer de helft van het aantal schades inductie- en hagelgerelateerd. 'Bij dit soort extreme weersomstandigheden mag je niet voor 100 procent op alarmering vertrouwen', stelt Van der Tang.

'Elektrische installaties kunnen uitschakelen als gevolg van inductie', geeft ze aan. 'Zorg dat je in de buurt blijft van je bedrijf en loop waar mogelijk een extra rondje over het bedrijf.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer