Landbouwschade door hagelstorm België

De Vlaamse regering stelt alles in het werk om de landbouwschade, die ontstond na de hagelstorm van zaterdagavond bij Wingene te vergoeden. Dat zei minister van Landbouw Kris Peeters.

Landbouwschade+door+hagelstorm+Belgi%C3%AB
© Wikipedia

Peeters bezocht gisteren de gemeente samen met Hilde Crevits, provinciegouverneur Carl Decaluwé en voorzitter Piet Vanthemsche van Boerenbond.

Hagelstenen met de grootte van een pingpongbal hebben tal van serres vernield en landbouwgewassen platgelegd. Gemeente Wingene heeft dan ook beslist om de procedure voor de aangifte van schade aan landbouwgewassen in gang te zetten.

Hagelbuien

Niet alleen Wingene werd hard getroffen door het onweer en de hagelbuien van de afgelopen dagen. Ook elders in West-Vlaanderen, in Oost-Vlaanderen en de regio rond Brussel was er zaterdagavond sprake van wateroverlast en hagelschade.

In de nacht van zondag op maandag deden de zwaarste problemen zich voor in het Waasland, waar de brandweer van Sint-Niklaas 's morgens vroeg al een lijst met 750 schademeldingen moest verwerken. Maar ook in Antwerpen-Stad en Wallonië was er veel overlast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer