Adler veegt klei snel van wegdek af

Adler International in Enschede presenteerde op de beurs in Halle twee nieuwe machines voor het verwijderen van klei op de openbare weg. Met bestaande machines is dat lastig.

Adler+veegt+klei+snel+van+wegdek+af
© nieuwe oogst

Adler heeft de D750 veegmachine met schrapers in Nederland voor het eerst laten zien op de Technische Contact Dagen (TKD), eind mei in Almere. De machine stond in Halle voor het eerst op een landbouwbeurs.

De veegmachine is voorzien van een rij schrapers die zijn gemonteerd aan dubbele veren. De schrapers van staal of rubber kunnen daardoor de vorm van de weg goed volgen.

Zeeland

'Vooral in gebieden als Zeeland is het lastig om de klei van het wegdek te verwijderen. Tot nu toe gebeurt dat vaak met een shovel en een veegmachine. Tussendoor is het vaak nodig om de klei nat te maken', zegt Jeroen Withag van Adler.

Met de D750 veegmachine met schrapers kunnen loonwerkers in één werkgang de weg schoonmaken. 'Mechanisatiebedrijven en loonbedrijven reageren enthousiast', weet Withag.

Ombouwen

Adler bouwt de machines modulair op. De D750 als basismachine (zonder schrapers) is geschikt voor montage voor- of achterop de trekker. Ombouwen kan eenvoudig door de draagbalk andersom door het plateau bovenop de machine te steken.

Adler bouwt de machines in het Duitse Nordwalde, in de omgeving van Münster. De vestiging in Enschede stond op de beurs in de Achterhoek. 'Voor onze naamsbekendheid staan we op de beurs in Halle', geeft Withag aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer