Bleker+opent+met+Mia+77+beurs+Achterhoek
© stef buenk

Bleker opent met Mia 77 beurs Achterhoek

Henk Bleker, oud-staatssecretaris van Landbouw en huidig voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, opende gisteren de nieuwe Land- en Tuinbouwbeurs Achterhoek. Dat deed hij samen met de Fleckvieh-kruisingskoe Mia 77.

Deze fraaie Fleckvieh-kruisingskoe werd dit voorjaar uitgeroepen tot algemeen kampioene van de videokeuring van VVB Silvolde. Tien jaar geleden werden in deze regio de eerste Fleckvieh-stieren ingekruisd.

Dit jubileum is voor Bayern Genetik en veehandel Kuenen reden om op deze beurs groots uit te pakken.

Koeientent

In een 'koeientent' staan 35 stuks Fleckvieh jongvee en dekstieren. Ze komen uit Beieren en ze zijn allemaal te koop. Bijna wekelijks koopt Derk Jan Kuenen fokvee voor Nederlandse en Belgische boeren op de veilingen in Beieren.

Naast de zuivere Fleckviehkoeien staan ook een aantal Fleckvieh-kruislingen. Ze zijn afkomstig van familie Walvoort-Roozegaarde uit Zelhem. Hier zien we ook keuringsvedette Mia 77 terug.

Fleckviehkoe van het jaar

Naast haar staat nog een ander model. Het is Emmie 28, zij is finaliste van de 'Fleckviehkoe van 't jaar' verkiezing. Deze verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door het Fleckvieh Stamboek.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer