Maat: ‘Marsroute LTO richting toekomst’

Voor LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat, was de leden- en relatiedag van LTO Noord Overijssel en Gelderland, vanmorgen al geslaagd toen hij de auto uitstapte op het beursterrein bij Halle. ‘Hoe verder de weg naar de zaal, hoe nuttiger de bijeenkomst.’

Maat had zijn portier amper open of het eerste, kritische lid trok hem aan zijn jasje. ‘Het is helemaal niks met die eierprijzen’, hoorde Maat.

De pluimveehouder refereerde aan de oneerlijke concurrentie door houders van legbatterijkippen van buiten de Europese Unie. Voor de voorzitter direct aanleiding om de bal terug te kaatsen. ‘Wat doen jullie in de keten, wat is de eigen verantwoordelijkheid en wat is de rol van LTO’, zei hij later in de goedgevulde tent op Land- en Tuinbouwbeurs in Halle.

Trots

Maat benoemde diverse zaken waar de land- en tuinbouw trots op kan zijn zoals een stijging van de energie-efficiency met 50 procent. Hij riep de leden op om die trots naar buiten toe te blijven uitdragen.

LTO Nederland koerst op meer en beter produceren met gebruik van minder energie en grondstoffen. ‘En wat begrepen wordt door burgers en consumenten. Dit is onze marsroute. Van dat pad laten we ons niet af brengen, want dat is de toekomst. Wereldwijd moet er straks 70 procent meer voedsel worden geproduceerd.’

· Lees meer over dit onderwerp in de Nieuwe Oogst van zaterdag, edities Noord en Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer