Foodhall Eindhoven ‘culinaire hotspot’

Eindhoven - Strijp-S is een wijk in opkomst in Eindhoven. Het voormalige Philipsterrein wordt omgetoverd tot hippe buurt voor wonen en werken. In een van de oude panden komt een ‘Foodhall’.

Sanne JansenHet gaat om een ruimte van bijna 3.000 vierkante meter, waar het publiek terecht kan voor regionale en exotische producten. ‘De ambitie is dat de Foodhall dé culinaire hotspot van Zuid-Nederland wordt’, zegt Hans Fuchs, projectleider Markt & Keten bij ZLTO. ‘Het is niet alleen een overdekte versmarkt, maar het wordt ook een plek voor evenementen, kookdemonstraties, oogstfeesten, enzovoorts.’
Woningcorperatie Trudo ontwikkelt de ruimte voor de Foodhall in een van de monumentale Philipsgebouwen. ‘Ondertussen wordt er een coöperatie gesmeed. Het concept is dat de kraamexploitanten ieder hun eigen winkel gaan draaien, maar dat ze samen in de coöperatie zitten. Dit vanuit efficiencyoogpunt om gezamenlijk events te organiseren, klanten aan te trekken en te zorgen voor het facilitair management van de Foodhall’, vertelt Fuchs.
ZLTO verkent momenteel de mogelijkheden voor een ‘ZLTO-plein’ in de Foodhall. Fuchs: ‘Dit wordt een winkel waarbij het publiek rechtstreeks bij de boer of tuinder kan kopen. We hebben een groep van vijf ondernemers die dit een kansrijk idee vindt. We buigen ons nu over het verdienmodel van dit ZLTO-plein.’
Volgens Fuchs wil ZLTO door deelname aan de Foodhall de verbinding leggen tussen stad en platteland. ‘Het is bovendien een vorm van ketenverkorting. We stimuleren rechtstreeks contact tussen boer en burger, al zal het niet altijd de boer zelf zijn die dagelijks in de winkel staat.’
‘Bij het ZLTO-plein draait het om samenwerking. Een idee is bijvoorbeeld dat een of meerdere verkoopmedewerkers de verkoop gaan ondersteunen. Natuurlijk niet iemand die bij wijze van spreken ook schoenen had kunnen verkopen, maar iemand die het agrarische verhaal met passie overbrengt en ook goede productkennis heeft.’ Dat vraagt om een gerichte opleiding vanuit de coöperatie.
Behalve een versmarkt komt er in de Foodhall een zogeheten ‘magazijn’ waar het publiek terecht kan voor een beperkt aantal dagelijkse boodschappen. ‘Dit moet het gemak voor de consument en de aanloop bij de Foodhall vergroten’, zegt Fuchs. Planning is dat de deuren medio 2015 opengaan.

Meedoen

Boeren en tuinders uit het achterland van Eindhoven die interesse hebben om hun producten te verkopen in het ZLTO-plein in de Foodhall, kunnen contact opnemen met Judith Zengers van ZLTO via Judith.Zengers@zlto.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer