Agrifirm Plant: 346,95 euro voor biotarwe

Agrifirm Plant betaalt aan de leveranciers in de biologische graanpool gemiddeld 346,95 euro per ton voor EKO Tarwe bakkwaliteit.

Haijo DoddeDe prijs van Eko Haver bedraagt 248,66 euro. Voor spelt betaalt Agrifirm Plant 701,50 euro per ton. Dat is een record voor de spelttelers die leveren aan de biologische graanpool en het dubbele van de uitkering van vorig jaar. Alle prijzen zijn exclusief btw. Leden van Agrifirm Plant ontvangen per ton een ledenvoordeel van 2,50 euro per ton.
De kwaliteit van de geleverde tarwe was over het algemeen goed, meldt Agrifirm Plant. De kwaliteitstoeslag voor baktarwe komt gemiddeld uit op 8,05 euro per ton, met een maximum van 38 euro.
Hoewel de eiwitgehaltes wat lager waren, kon het grootste deel toch worden afgezet als baktarwe. De kwaliteit van haver was goed; met wat extra bewerkingen in de opslag is alles verkocht als consumptiehaver.
Vanaf de oogst tot oktober bleef de prijs voor de meeste biologische graansoorten vrij stabiel. Daarna nam de vraag naar regionale voertarwe flink toe. Dat had volgens Agrifirm Plant vooral te maken met een krappe markt van regionale voergranen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer