Boeren ontvangen wandelaars

Zeven melkveebedrijven rond Sint Nicolaasga openden vandaag hun deuren voor wandelaars die meededen aan een wandeltocht. Die werd georganiseerd door The Milk Story.

Boeren+ontvangen+wandelaars
© LTO Noord

The Milk Story is een platform voor dialoog over alle maatschappelijke aspecten van de productie en consumptie van zuivel. Initiatiefnemers zijn FrieslandCampina en Het Portaal.

Voor de tweede maal werd een wandeltocht gehouden langs melkveebedrijven in Friesland, met de keuze uit 25, 15 of 10 kilometer.

Koeien, melk en platteland

De eerste editie was vorig jaar rond Workum. Dit jaar was er ook een tocht voor fietsers uitgezet. De hele route stond in het teken van koeien, melk en het beleven van het Friese platteland.

Op de verschillende bedrijven was aandacht voor onder meer weidegang, robotmelken, verbouwen van een stal, de Maatlat Duurzame Veehouderij en koecomfort.

Zichtstal

Bij familie Leenstra-Wijnja namen veel wandelaars een kijkje in de stal, waar de koeien met twee robots worden gemolken. De familie legde de bezoekers uit hoe de robots werken.

De zichtstal van de familie biedt zicht op de koeien in de ligboxenstal. Op de route konden deelnemers voor de camera van The Milk Story ingaan op stellingen over koeien, melk en stad en platteland.

Melkveehouderij

Na afloop was er voor iedere deelnemer een krant van The Milk Story met daarin diverse blogs over de melkveehouderij in Nederland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer