LTO blij met einde bodemrichtlijn

LTO Nederland is tevreden dat de Europese Commissie het plan voor een EU-bodemrichtlijn heeft ingetrokken. ‘Dit hebben we kunnen bereiken door als landbouw samen op te trekken met het Europees Parlement’, zegt voorzitter Albert Jan Maat.

LTO+blij+met+einde+bodemrichtlijn
© Nieuwe oogst

Gisteren maakte de Commissie bekend dat geen verdere pogingen worden ondernomen om tot een richtlijn te komen voor bescherming van de bodemkwaliteit. Er zijn meer nadelen aan verbonden dan voordelen, aldus de Commissie.

Extra bureaucratie

‘Een prima besluit, want de boeren en tuinders zouden worden opgezadeld met een hoop extra bureaucratie. Daar hebben we geen enkele behoefte aan’, reageert Maat.

De Europese boerenkoepel Copa heeft zich steeds verzet tegen het instellen van een bodemrichtlijn. Daarbij is steun gezocht bij het Europees Parlement. De gezamenlijke inzet heeft er volgens Maat toe geleid dat de Europese Commissie haar pogingen opgeeft.

Dynamisch milieubeleid

LTO heeft nu, samen met Copa, de Europese nitraatrichtlijn hoog op de agenda staan. ‘We moeten af van verouderde milieuregels als deze Nitraatrichtlijn. Het is tijd dat Brussel kiest voor een dynamisch milieubeleid dat innovatie aanjaagt.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer