Nieuwe toezichthouder voer in de maak

Er komt een nieuwe kwaliteitsorganisatie voor krachtvoer en ruwvoer. Het nieuwe systeem moet huidige systemen als Trust Feed vervangen.

Nieuwe+toezichthouder+voer+in+de+maak
© Nieuwe Oogst

Komende maand worden het systeem en de naam van het systeem gepresenteerd. Voerleveranciers kunnen zich vanaf september aanmelden. Het nieuwe kwaliteitssysteem moet vanaf 1 januari 2015 draaien.

Aanleiding voor de nieuwe kwaliteitsorganisatie vormt de kwestie met aflatoxine verontreinigd voer, die speelde rond de jaarwisseling. De zuivelindustrie stelde de mengvoerindustrie hiervoor verantwoordelijk.

Melkveehouder

Het gaat om een kwaliteitsorganisatie voor alle bedrijven die diervoer en voedermiddelen verhandelen, produceren en leveren aan de melkveehouder.

Doel is onder andere het opzetten van een database met risicobeoordeling van alle toevoegingen en voer. Ook moet er een effectief en vroeg waarschuwingssysteem zijn.

Bovenwettelijke

Volgens Johan Schuttert, betrokken bij de oprichting van de nieuwe kwaliteitsorganisatie, gaat het om opschaling van het kwaliteitsniveau van het voer en de voedselveiligheid met bovenwettelijke normen.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer