Aardbeien+in+Tilburgse+spotlights
© Rabobank

Aardbeien in Tilburgse spotlights

Op verschillende plekken in het centrum van Tilburg staan deze maand aardbeien van kwekerij De Goeije Kroon uit Dongen in de spotlights.

Deze zogenoemde pop-up actie is een initiatief van de ledenraad van de kieskring van Rabobank Tilburg en omstreken, in samenwerking met leerwerkbedrijf Prins Heerlijk.

Bij de verschillende horecagelegenheden en leerwerkplekken van Prins Heerlijk worden sinds vorige week allerlei lekkernijen geserveerd met aardbeien van kwekerij De Goeije Kroon.

Onder de aandacht

'Doel van de actie is de producten van boeren en tuinders in Tilburg en omgeving meer onder de aandacht brengen van mensen in de stad', legt Nancy Peeters van de Goeije Kroon uit.

Herkenbaarheid is waar het bij deze actie allemaal om gaat volgens Peeters. ‘Meer besef van en bekendheid over al die mooie producten die gemaakt worden door boeren en tuinders in de omgeving. Stedelingen bewust maken van hun nabije omgeving en de prachtige producten die daar gemaakt worden.

Pure Hubs

Na de aardbeien zal downtown Tilburg, over ongeveer vijf weken, het domein zijn van de tomaten van Henriëtte en Alfons van den Hoek uit Dongen. De actie is onderdeel van het project Pure Hubs, gericht op het verbinden van stad en platteland.

Pure Hubs wordt ondersteund door het interreg IVb-programma voor Noord-West Europa, de provincie Noord-Brabant, Stuurgroep LIB en ZLTO.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer