800 euro voor langste aardbeienslang

Bij aardbeienkweker Arno de Beijer in Doornenburg werd zondag tijdens het Streekgala 2013 een recordpoging gedaan. Van verse aardbeien en room maakten kinderen de langste aardbeienslang van Nederland.

800+euro+voor+langste+aardbeienslang
© kwekerij De Beijer

Met liters bakkersroom, emmers vol aardbeien en meters soezengebak maakten zij een aardbeienslang van 37 meter en 80 centimeter. Dat deed Arno de Beijer in samenwerking met bakkerij Van Kol en de jeugdspelers van voetbalvereniging GVA.

De aardbeienslang werd in stukken gesneden, die per stuk werden verkocht. De totale opbrengst kwam op 704 euro. Bakkerij Van Kol en Kwekerij de Beijer rondden dit naar boven af, waardoor de totale opbrengst 800 euro was. Dit bedrag was voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Hollandse aardbeien

Het record met de aardbeienslang is onderdeel van een initiatief van Hollandse aardbeientelers om in contact te komen met de consument.

Onder de noemer ‘Hollandse Aardbeien Initiatief’ organiseren de telers allerlei acties en campagnes om de bewustwording van de consument op het gebied van Hollandse aardbeien te vergroten.

Met deze acties en campagnes halen zij geld op voor het door hun gekozen goede doel: het Ronald McDonald Kinderfonds.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer