Gebruikersfolder biobedding

Wat zijn de voors en tegens van biobedding in ligboxen? Valacon Dairy onderzocht dit gebruik van de vaste fractie van gescheiden mest in ligboxen en zette de plussen, minnen en aandachtspunten in een folder op een rijtje.

Gebruikersfolder+biobedding
© valacon niet factureren

De toepassing van de vaste fractie van gescheiden mest als boxstrooisel, biobedding, heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Het biedt uitstekend ligcomfort en kan economisch voordelig zijn.

Maar er zijn ook risico’s aan verbonden. Valacon Dairy is om deze redenen in 2011 gestart met een praktijkonderzoek naar de kansen en risico’s van het gebruik van biobedding, in samenwerking met Nizo food research.

Uiergezondheid

Op veel plaatsen op de wereld wordt biobedding toegepast. Maar nergens was een praktijkonderzoek uitgevoerd naar zowel de risico’s voor de uiergezondheid als de melkkwaliteit.

Deze folder van Valacon Dairy is gebaseerd op dit onderzoek, op buitenlands onderzoek en op praktijkervaringen. In de brochure worden alle aandachtspunten besproken en tips gegeven voor een verantwoorde toepassing.

· Klik voor de folder op bijgesloten pdf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer