Burger geeft Drentse akkerrand boost

Agrarische Natuurvereniging (ANV) Drenthe weet dit jaar een twee keer zo groot oppervlak met bloemrijk kruidenmengsel in te zaaien als voorheen. Dat lukt mede omdat nagenoeg alle Drentse gemeenten meedoen.

De gemeenten zaaien niet alleen zelf veldjes in, maar weten ook niet-agrarische grondbezitters en particuliere tuineigenaren te stimuleren tot deelname.

Dit jaar wordt zo zeker 185 hectare bloemrijk mengsel ingezaaid, meer dan het dubbele oppervlak dan voorheen.

Inschrijving

Voorzitter Bert Wiekema van ANV Drenthe verklaart het succes vooral uit het feit dat de inschrijving sterk is verbreed.

‘Elf van de twaalf gemeenten zetten zich nu in voor het project. Niet alleen betalen ze een deel van de kosten, ze roepen ook op tot deelname. Het effect daarvan merk je onmiddellijk.'

Zo stroomden de afgelopen dagen de aanvragen uit Meppel binnen. 'Dat kwam omdat de gemeente daar reclame maakte voor ons project’, zegt Wiekema.

Laagdrempelig

Wiekema is blij met de gemeentelijke steun. ‘Ze maken deelname laagdrempelig. Iedereen kan meedoen of je nu 300 gram zaadmengsel bestelt voor een paar vierkante meters in je tuin of een veelvoud daarvan voor langs een akker.'

Door de massale steun kan ANV Drenthe volgens hem tegen relatief lage kosten toch veel bereiken. Alleen gemeente Coevorden doet dit jaar nog niet mee, omdat daar de begroting al rond was.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer