Bijsturen met 'cockpit voor vleesvarkens'

Het continu monitoren van onder andere voeropname en groei draagt bij aan het 'korter op de bal kunnen spelen' als vleesvarkenshouder. Hierdoor kunnen vleesvarkenshouders tijdens een ronde beter bijsturen.

Dat is de conclusie van het NETwerk ‘Cockpit vleesvarkens’ dat in opdracht van Productschap Vee en Vlees samen met Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel op zoek ging naar een cockpit attentiesysteem voor de vleesvarkenshouderij.

Begeleiding van het netwerk was in handen van VarkensNet.

Gegevens vastleggen

In 2013 is het cockpit attentiesysteem met daarin de parameters voer en gewicht ontwikkeld en getest op Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel en drie praktijkbedrijven.

Daar werd het gewicht vastgelegd in twee hokken binnen een afdeling op hokniveau via de PigScales van H&F Electronics.

Voeropname

Voeropname is vastgelegd op hokniveau via de Weda-voerinstallatie, zowel droogvoer (VIC Sterksel) als brijvoer (praktijkbedrijven).

Het cockpit attentiesysteem is ontwikkeld door Agrovision en Porphyrio op basis van de input van de varkenshouders in het netwerk en met behulp van de verzamelde gegevens.

Flyer

De ervaringen uit het NETwerk en meer informatie over het cockpit attentiesysteem zijn gebundeld in de flyer ‘Cockpit vleesvarkens’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer