Schelderaad geeft boeren stem

Nederland en Vlaanderen hebben vandaag de Schelderaad ingesteld als officieel overlegorgaan bij het beheer van de riviermonding van de Schelde. De raad geeft boeren een stem in het besluitvormingproces.

Schelderaad+geeft+boeren+stem
© grotescheur.nl

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Crevits hebben vanmorgen het Instellingsbesluit getekend.

Naast boeren kunnen overheden, havens, werkgevers en milieuorganisaties via dit forum bijdragen aan toekomstige besluitvorming. 'Nederland en Vlaanderen werken al lange tijd eendrachtig samen', geeft minister Melanie Schultz van Haegen (I&M) aan.

Hoogwater

Die samenwerking is er onder meer op het gebied van veilige en vlotte afwikkeling van de scheepvaart, bescherming tegen hoogwater, behoud en ontwikkeling van de natuur en toegankelijke havens.

'Samenwerken is een werkwoord. Met de Schelderaad, een club van mensen die actief meewerkt aan kansen en oplossingen, brengen we de samenwerking op een nog hoger plan', benadrukt de bewindsvrouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer