Stalcamera%27s+in+trek+bij+veehouders
© Foscam

Stalcamera's in trek bij veehouders

Steeds meer veehouders maken gebruik van camera's in de stal om toezicht te houden op hun dieren en erf, meldt StalZicht. Dit bedrijf verkocht in een half jaar tijd honderd camera's.

Diefstal van machines en diesel komt steeds vaker voor en veehouders willen zich daar tegen wapenen. Met de smartphone of tablet kunnen ze vanaf de trekker of tijdens een vergadering kijken wat er in de stal gebeurt of wie het erf op komt rijden.

Bij camera's die specifiek voor beveiliging worden gebruikt worden de beelden meestal opgenomen zodra er beweging op het erf is. Ook zijn er ondernemers die een camera in het strohok hebben hangen, om bijvoorbeeld te zien of een koe moet kalven.

Moderne camera's geven de beelden via internet naar bijvoorbeeld een smartphone of tablet.

Internet aanwezig

Bij 60 procent van de melkveebedrijven is al internet in de stal aanwezig, meestal vanwege de aanwezigheid van een management pc voor melkstallen of melkrobots.

Bij de overige stallen is door middel van draadloze antennes een afstand van maximaal 2 kilometer overbrugbaar indien er geen bebouwing tussen staat. Hierdoor is het mogelijk om in elke situatie internet in de stal te krijgen, wat nodig is om overal de beelden te kunnen bekijken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer