Peilbesluiten Oude Rijn en Leidsche Rijn

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat voor de boezem Oude Rijn en Leidsche Rijn een nieuw peilbesluit opstellen. In het najaar van 2014 start het formele inspraaktraject.

Het peilbesluit boezem Oude Rijn is verjaard (1997) en moet om die reden opnieuw worden vastgesteld. Voor de boezem Leidsche Rijn is nog niet eerder een peilbesluit vastgesteld.

Het waterschap kiest voor het handhaven van het huidige peilregime. In het huidige peilbesluit boezem Oude Rijn staat een vast peil van 0,47 meter onder NAP.

Boven- en ondergrens

In het nieuwe peilbesluit wordt dit een streefpeil met een daarbij behorende boven- en ondergrens. Dat betekent feitelijk een vastlegging van de huidige praktijksituatie, zoals de afgelopen twintig jaar is uitgevoerd. Dat leidt niet tot andere waterstromen.

Voor de Leidsche Rijn zal eveneens de huidige praktijksituatie worden vastgelegd. Dat gebeurt in de vorm van een streefpeil van 0,40 meter onder NAP met daarbij behorende boven- en ondergrens.

Open verbinding

De Leidsche Rijn staat in open verbinding met het water in het Amsterdam-Rijnkanaal (ARK) en wordt gestuurd op dat peil. De peilbesluiten die vastgesteld worden hebben betrekking op een groot gebied.

Het gaat om de waterpeilen van: Leidsche Rijn, De Heycop, Oude Rijn, Grecht, Jaap Bijzerwetering, Montfoortse vaart, Korte Linschoten, Lange Linschoten, Kromwijkerwetering, Dubbele Wiericke en Enkele Wiericke.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer