Rijnlandse+heemraad+Jan+Reerink+stapt+op
© Steenwijkerland

Rijnlandse heemraad Jan Reerink stapt op

Hoogheemraad Jan Reerink (PvdA) heeft gisteravond tijdens een bestuursvergadering aangekondigd zijn functie neer te leggen. Aanleiding is de interne crisis bij De Stichtse Rijnlanden.


Vorige maand werden de uitkomsten van een extern onderzoek naar het functioneren van het dagelijks bestuur en van de ambtelijke organisatie van het waterschap bekend.

Reerink trekt daaruit zijn conclusie. 'Om goed als bestuursleden te kunnen functioneren, heb je elkaars vertrouwen nodig, zeker als je lid bent van het dagelijks bestuur. Tot mijn spijt voel ik dat vertrouwen niet meer.'

De hoogheemraad treedt tijdens de bestuursvergadering van 27 februari af. Hij blijft deel uitmaken van de PvdA-fractie van het algemeen bestuur.

Brief

De oppositie stuurde enkele weken nog een brandbrief naar de provincies Utrecht en Zuid-Holland om in te grijpen in de crisis bij De Stichtse Rijnlanden.

De partijen vinden dat het hoogheemraadschap in een 'hoogst zorgelijke situatie verkeert'.

Toezichthouders

De oppositie vraagt de provincies als toezichthouders 'het bestuurlijk functioneren van het hoogheemraadschap nader onder de loep te nemen en aldus zelf dieper op de ernst van de situatie in te gaan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer