LTO+Noord+gaat+voor+geborgde+zetels
© Nieuwe Oogst

LTO Noord gaat voor geborgde zetels

LTO Noord gaat in Friesland, Drenthe en Groningen definitief niet meedoen aan de waterschapsverkiezingen 2015 met het comité Werk aan Water. Ze zetten met NAV en NMV in op de drie geborgde landbouwzetels.

Het comité wordt in Friesland bijgestaan door de Federatie van Polderbelang, Agrarische Jongeren Friesland (AJF), Fries Grondbezit en de Bond van Landpachters.

Werken aan Water in Groningen, Friesland en Drenthe heeft niet opgeleverd wat LTO Noord Fryslân ervan verwachtte. De club heeft te weinig naamsbekendheid gekregen. Een nieuwe impuls hiervoor ziet LTO Noord niet zitten.

Zetels bemachtigen

Geart Kooistra, voorzitter van LTO Noord, hoopt dat boeren zich nu bij politieke partijen melden om zetels voor het waterschap te bemachtigen. ‘We gaan een belangrijke tijd tegemoet. Water is belangrijker dan ooit.'

De initiatiefnemers van Werk aan Water twijfelden al langer over de meerwaarde van de partij voor de komende waterschapsverkiezingen, die samenvallen met de verkiezingen van de Provinciale Staten.

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer