Rendac verlaagt tarieven

Rendac heeft haar tarieven voor het ophalen van kadavers verlaagd. Die verlaging komt na een gesprek met staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. Zij keurde daarop de tarieven goed.

Rendac+verlaagt+tarieven
© Rendac

LTO drong bij de staatssecretaris aan op een tariefsverlaging, nadat deze in januari fors werden verhoogd. LTO maakt deel uit van de werkgroep waarin Rendac, overheid en bedrijfsleven de tariefsvoorstellen bespreken.

In december 2013 heeft de finale bespreking hierover plaatsgevonden en heeft LTO niet ingestemd met de tariefsvoorstellen die door Rendac waren ingediend. Reden hiervoor was dat er onvoldoende transparantie is in de tarievenopbouw en er zeker in de varkens- en pluimveehouderij weinig verdiend wordt, waardoor elke kostenverhoging er een teveel is. Maarten Rooijakkers, LTO Vakgroepvoorzitter Varkenshouderij noemt de aanpassing een 'winstpuntje'.

Bij de nieuwe tarieven blijven de totale lasten voor bedrijven en hobbyhouders nagenoeg gelijk, zo laat Dijksma in een kamerbrief weten. Door aantrekkende inkomsten, weet Rendac een eerder genoemde tariefstijging te beperken.

Transparanter systeem

Dijksma wil verder binnenkort overleggen over hoe de tranparantie bij de tariefopbouw kan worden verhoogd en hoe is de voorkomen dat de tarieven in de toekomst fluctueren.

Rendac wil meewerken aan dit transparanter systeem. Knelpunt hierbij is de sterke fluctuatie als gevolg van wisselende opbrengsten. Mogelijk zijn die fluctuaties in de toekomst met bijvoorbeeld een egalisatiefonds op te vangen, stelt Dijksma in de brief.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer