EU vergoedt salmonella vaccin pluimvee

Legpluimveehouders en legvermeerderaars die hun dieren laten vaccineren tegen salmonella, kunnen ook in 2014 profiteren van een tegemoetkoming voor de vaccins. Dat laat Productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE) weten.

De regeling is per 23 maart 2014 opengesteld en geldt met terugwerkende kracht voor plaatsingen vanaf 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014. Het betreft vaccins tegen salmonella enteritidis (S.e.) of salmonella typhimurium (S.t.).

Ook voor koppels die al gevaccineerd zijn en vanaf 1 januari dit jaar op het bedrijf zijn geplaatst, kan dus een tegemoetkoming worden aangevraagd van de Europese Unie (EU).

Heffing

Een belangrijk verschil met 2013 is dat voor 2014 weer nationale cofinanciering via PPE-heffing nodig is. Dat betekent dat de heffing voor leghennen en legvermeerderingsdieren voor 2014 op dit punt is verhoogd.

De netto tegemoetkoming na aftrek van de heffing in 2014 wordt 7 cent per dier. In 2013 was dat in de meeste gevallen 6 cent per dier.

Opfokorganisatie

Vleesvermeerderingsdieren komen niet in aanmerking voor een tegemoetkoming. Dat komt omdat bij vleesvermeerderaars voor deze activiteit geen heffing wordt opgelegd.

De opfokorganisatie moet de tegemoetkoming aanvragen. Wel raadt het PPE aan om erop te letten dat de tegemoetkoming op tijd wordt aangevraagd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer