De Hoeve varkens Brabants groen bedrijf

De Hoeve varkens uit Valkenswaard is uitgeroepen tot Brabants 'Groen bedrijf' van de maand maart.

De+Hoeve+varkens+Brabants+groen+bedrijf
© Noord Brabant

De Hoeve voert de regie over de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) die inmiddels 350 aangesloten varkensboeren en 500 verkooppunten telt met een marktaandeel van 15 procent.
Samen met zijn vrouw Diny en dochter Suzanne runt Hans Verhoeven van De Hoeve de demoboerderij van de Keten Duurzaam Varkensvlees.

Afleidingsmateriaal

Innovaties op gebied van bijvoorbeeld afleidingsmateriaal, nestbouwmateriaal, energiebesparing en diergezondheid worden op de demoboerderij uitgebreid getest voordat de maatregelen in de keten worden doorgevoerd.

Doel van de KDV is om op een dier- en milieuvriendelijke, duurzame manier varkens te fokken en voor consumptie gereed te maken. Het is een krachtig samenwerkingsverband tussen varkenshouders, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten.

Criteria

De aangesloten bedrijven zijn nauw betrokken bij de doorontwikkeling van het concept. Samen maken ze afspraken over de criteria waaraan de deelnemers moeten voldoen om duurzaam te produceren.

Het keurmerk wordt gecertificeerd door het onafhankelijke certificatiebureau CGD bv waardoor de betrouwbaarheid wordt gewaarborgd.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer