'Flevokust niet ten koste van landbouw'

De haven en industrieterrein bij Lelystad, Flevokust, mag geen nadelige gevolgen hebben voor de land- en tuinbouw in de directe omgeving. Dat stelt LTO Noord Flevoland in een zienswijze.

%27Flevokust+niet+ten+koste+van+landbouw%27
© Nieuwe Oogst

Op de Kennisgeving voor Flevokust kwamen ongeveer dertig zienswijzen binnen.

'Er bestaan nog veel vragen over Flevokust. Daarbij gaat het vooral om nut en noodzaak van deze ontwikkeling en om de manier waarop de overslaghaven met containerterminal en of industrieterrein wordt ingericht. Ook zijn er vragen over de gevolgen van biologische landbouw', geeft de provincie aan.

Voorstander

LTO Noord liet eerder al weten voorstander te zijn van het ontwikkelen van Flevokust. 'De aanleg van faciliteiten voor multimodale overslag is goed voor de economische ontwikkeling van Flevoland. Ook de agrarische sector zal van deze faciliteiten profiteren', stelt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.

Wat LTO Noord opvalt is dat niet alle aandachtspunten in de milieueffectrapportage zijn meegenomen. 'Dit geldt in het bijzonder voor de gevolgen die het gebruik van secundaire bouwstoffen kan hebben voor de omgeving, onder andere voor de afzet van agrarische producten.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer