Boer en tuinder geven Dijksma onvoldoende

Nederlandse boeren en tuinders zijn tot dusver niet tevreden over het werk van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ). Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Boer+en+tuinder+geven+Dijksma+onvoldoende
© Geen idee

De ondervraagde agrarische ondernemers geven Dijksma gemiddeld een 5,4. De varkens- en pluimveehouders zijn het minst tevreden. Zij geven de staatssecretaris een 4,2.

Akkerbouwers zijn het meest positief en beoordelen haar met een 5,8. Graasdierhouders geven Dijksma een 5,5 en van de tuinbouwsector krijgt zij een 5,3.

Het onderzoeksbureau vroeg niet naar de redenen voor de lage waardering. Maar het ligt voor de hand dat bij de varkens- en pluimveesector behoud van dierrechten de ondervraagde ondernemers flink dwars zit.

Bleker

De vorige staatssecretaris van Landbouw, Henk Bleker (CDA), werd beter gewaardeerd door de land- en tuinbouwers. In 2012 scoorde het landbouwbeleid van Bleker, onder leiding van het toenmalige (demissionaire) kabinet, een ruime voldoende (6,8).

Toen waren het vooral de graasdierhouders en de hokdierhouders die Bleker hoger waardeerden. Zij gaven de oud-staatssecretaris toen respectievelijk een 7 en 6,8.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer