Bons' Koba 191 wint oud Libramont

De bekende Jasper-dochter Bons Holsteins Koba 191 van maatschap Bons-Plooy won zaterdagavond bij de oudere koeien tijdens de Nacht van de Holstein in het Belgische Libramont.

Bons was de enige Nederlandse inzender van deze keuring voor koeien uit de Benelux.

De maatschap was verder succesvol in de middengroep, waar eveneens Jasper-telg Koba 195 in de kampioenskeuring derde op rij werd. Zij won in haar rubriek.

Regelmatig voorin

Verder was het bedrijf op deze internationale keuring regelmatig voor in de rubrieken te vinden. Zo werd CB Allen-dochter Ella 153 derde in rubriek met de oudste koeien van deze keuring.

Talent-telg Aaltje 98 werd vierde in haar rubriek in de middenklasse en werd Goldwyndochter Ella 190 derde in een rubriek ongekalfde vaarzen.

Negen dieren

Bons was met negen dieren naar Libramont afgereisd, waarvan één dier Dennis Vork als mede-eigenaar kent.

Koba 191 won onder meer vorig jaar het algemeen kampioenschap in Noordeloos. Bons zelf won toen met Mailing-dochter Ella 158 het algemeen kampioenschap in Libramont.

Floreta

Die algemene titel was nu voor Goldwyn-dochter Floreta van het melkveebedrijf Herbagere-Moreaux uit het Belgische Flavion. Zij was eveneens de koe met de beste uier en won in de middenklasse.

Dit Belgische bedrijf was overigens erg succesvol op deze keuring door ook de reservetitel in de middenklasse, bij de vaarzen en bij de ongekalfde vaarzen op te eisen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer