Daling illegale lozingen Delta en Rivierland

Het aantal overtredingen waaronder illegale lozingen van giftige stoffen, is flink gedaald in de gebieden van Hollandse Delta en Rivierenland. Reden is dat de waterschappen meer inzetten op voorlichting.

Dat blijkt uit de jaarrapportage 2013 van de gezamenlijke afdeling Handhaving van de beide waterschappen. Hierdoor wordt het oppervlaktewater in de beheergebieden van beide waterschappen schoner en worden kosten bespaard.

Het geven van voorlichting, het aanspreken op gedrag en wijzen op de consequenties blijken 'een vruchtbare aanpak', concludeert afdeling Handhaving.

Controles

In het gebied van beide waterschappen bevinden zich ongeveer bijna achtduizend agrarische bedrijven waarvan negenhonderd glastuinbouwbedrijven. De gezamenlijke Handhaving voerde in vorig jaar 909 controles uit bij agrarische bedrijven waarvan 219 glastuinbouwbedrijven.

Bij meer dan 95 procent van de controles werden geen overtredingen geconstateerd.

Oorzaken

De daling van overtredingen heeft meerdere oorzaken. Burgers en bedrijven melden steeds vaker uit zichzelf overtredingen en nemen ook maatregelen tegen deze overtredingen. Hierdoor hoeft afdeling Handhaving minder vaak op te treden.

Onlangs nog klapte een mestopslag van een boer uit gemeente Molenwaard en daarbij liep 800 kuub in de watergang. De boer meldde dit en ruimde de mest ook zelf op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer