Omvorming+polder+Schieveen+gestart
© Natuurmonumenten

Omvorming polder Schieveen gestart

Door een ruit van een kas in te gooien, heeft de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (Buitenruimte en Duurzaamheid) zaterdag het startsein gegeven voor het natuur- en recreatieplan voor polder Schieveen.

Enkele oude kassen, rommelige elementen in het weidse polderlandschap, worden de komende tijd gesloopt. Wethouder Van Huffelen maakte een symbolisch begin met de sloop.

Gelijktijdig zijn de gemeentelijke gronden in Polder Schieveen overgedragen aan Natuurmonumenten. De boeren die gronden in de polder pachten, gaan deze gronden vanaf nu nog weidevogelvriendelijker beheren, in samenwerking met Natuurmonumenten.

Boeren

Het natuur- en recreatieplan voor polder Schieveen is ongeveer een half jaar geleden vastgesteld door het Rotterdamse gemeentebestuur.

Belangrijke basis voor het plan vormen toekomstvisies van de boeren zelf. Op uitnodiging van wethouder Van Huffelen hebben de boeren toekomstplannen voor hun bedrijf gemaakt. Stadslandbouw, natuur en recreatie staan hierin centraal.

Belevenissenboerderij

De komende paar jaar ontwikkelen de boeren onder meer overnachtingsmogelijkheden, een boerderijwinkel, vergader- en educatiefaciliteiten, verkoop van lokaal en duurzaam vlees, horeca en een belevenissenboerderij.

Gemeente Rotterdam legt een fietspad aan door de polder en Natuurmonumenten zorgt voor een netwerk aan struinpaden. Gemeente Rotterdam heeft Natuurmonumenten gevraagd de regie over het beheer in de polder te gaan voeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer