Dijkversterking Dordt start met bomenkap

Waterschap Hollandse Delta begint dit jaar met het versterken van de Wantijdijk, Zeedijk, Buitendijk en Wieldrechtse Zeedijk.

Binnenkort worden bomen op en langs te versterken dijken gekapt. Dit is noodzakelijk om ruimte te maken voor de dijkverbreding en de aanleg van nieuwe dijksloten. De bomenkap begint op 3 maart bij de Wieldrechtse Zeedijk.

Hier worden bomen aan de binnenzijde van de dijk ter hoogte van industrieterreinen Dordtse Kil I, II en III gekapt. In de weken erna volgen de bomen aan de binnenkant van de Wantijdijk en Zeedijk tussen de Kop van 't Land en de wijk Stadspolders. Op en ten zuiden van de Kop van 't Land worden ook enkele bomen gekapt.

Broedseizoen

Om de natuur zo min mogelijk te verstoren, wordt de bomenkap afgerond voor de start van het broedseizoen op 15 maart. Later dit jaar, na het broedseizoen, worden ook nog bomen langs de Buitendijk gekapt.

Na de werkzaamheden voor de dijkversterking plant waterschap Hollandse Delta nieuwe bomen in de plaats voor de gekapte bomen. Er komen zelfs meer bomen terug, maar niet meer in de dijk zelf.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer