Consument weet niet wat normaal eten is

Van de Nederlanders vindt 78 procent dat hij niet te veel eet. Dat blijkt uit de Foodmonitor gehouden onder 756 consumenten van 16 jaar en ouder.

Consument+weet+niet+wat+normaal+eten+is
© Willem Dijkema

De 78 procent van de bevolking zegt gewoon of weinig te eten. Slechts 9 procent geeft aan te veel te eten. Bijzonder, want de onlangs gepubliceerde cijfers van het CBS laten zien dat 40 procent van de Nederlanders overgewicht heeft.

Van de Nederlanders zegt 51 procent volgens de Schijf van Vijf te eten. 'Als het niet aan de hoeveelheid voedsel ligt, hoe komt het dan dat we steeds dikker worden', vraagt de Foodmonitor zich af.

Porties groter

Uit een publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek in 2010 blijkt dat de portiegroottes in de afgelopen decennia gegroeid zijn. Ondanks dat zijn Nederlanders niet minder porties gaan eten.

Ook gaat de Foodmonitor ervan uit dat er meer tussendoortjes worden gegeten en wellicht meer producten met verstopte suikers.

Oorzaak

De werkelijke oorzaak zal waarschijnlijk een combinatie van factoren zijn. 'Eén ding lijkt wel duidelijk: de consument weet niet meer wat normaal eten is', stelt de Foodmonitor.

De Foodmonitor is een initiatief van foodmarketingbureau The Food Agency en marktonderzoeksbureau Trendbox.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer