Van+Hattem+moet+slacht+stoppen
© pieter Stokkermans no

Van Hattem moet slacht stoppen

Van Hattem Vlees in Dodewaard mag geen dieren meer slachten en geen levensmiddelen meer in de handel brengen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de erkenning van Van Hattem Vlees bv geschorst.

De afgelopen weken stond het bedrijf al onder verscherpt toezicht. De erkenning is geschorst omdat het bedrijf er niet in slaagt het traceringssysteem zo aan te passen dat het de partijen vlees die het bedrijf nu slacht in de toekomst goed kan traceren.

Van Hattem moest een plan van waarin staat hoe het bedrijf het traceringsysteem in orde gaat maken. De eerste versie van dit plan voldeed niet aan de eisen van NVWA. Een tweede poging bleef ook zonder resultaat, reden om de erkenning te schorsen.

Productie, verwerking en distributie

In de Algemene Levensmiddelenverordening staat dat alle bedrijven die levensmiddelen produceren in alle stadia van de productie, verwerking en distributie moeten bijhouden van wie ze grondstoffen ontvangen en aan wie ze hun eindproducten leveren.

Een goed traceringsysteem is belangrijk om bij voedselveiligheidsproblemen te achterhalen waar de besmettingsbron zit en om producten snel terug te kunnen halen.

Terugroepactie

Verder heeft Van Hattem Vlees zijn afnemers laten weten dat zij er voor moeten zorgen dat alle partijen vlees die het bedrijf tussen 1 januari 2012 tot en met 23 januari 2014 heeft geleverd moeten traceren en van de markt moeten halen.

Alle afnemers moeten binnen 24 uur via de website van de NVWA melden welke acties zij ondernemen. Dit geldt ook voor ondernemers die via hun toeleveranciers vlees van het slachthuis ontvangen hebben.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer