PvdA: meer actie voor duurzame soja

De PvdA wil van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) initiatieven om het gebruik van duurzaam geteelde soja in de Nederlandse veehouderij te bevorderen. Aanleiding zijn berichten dat de doelstellingen niet worden gehaald.

Deze week meldde Solidaridad dat het niet lukt om in 2015 voor de vleesproductie alleen nog maar duurzaam geteelde soja te gebruiken.

PvdA-Kamerleden Jan Vos en Sjoera Dikkers hebben daar nu vragen over gesteld.

Ronde tafel

De Kamerleden willen onder meer weten hoe succesvol de in 2006 opgerichte Ronde tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) is. Overheden, bedrijven, boeren en maatschappelijke organisaties werken samen in RTRS.

Volgens Vos en Dikkers heeft Nederland, als één na grootste soja-importeur ter wereld, een grote verantwoordelijkheid. Ze wekken Dijksma en ook haar collega Lillianne Ploumen (Buitenlandse Handel) op om zich in te spannen voor meer resultaten van de Ronde tafel.

Minder vrijblijvend

Dat kan volgens de Kamerleden onder meer inhouden dat de vrijblijvend van de RTRS wordt beperkt. Op die manier zou de vleessector meer onder druk worden gezet om de belofte waar te maken dat per 2015 alleen nog duurzame soja wordt ingekocht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer