Bedrijfsplan Overijsselse Nationale Parken

Rond de zomer ligt er voor de Overijsselse Nationale Parken een bedrijfsplan, waarover besluitvorming kan plaatsvinden. Dat meldt gedeputeerde Hester Maij voor Landelijk Gebied.


Provincie, gemeenten en terreinbeheerders gaan het komende half jaar aan de slag om vorm te geven aan de Overijsselse Nationale Parken. Dat zijn De Sallandse Heuvelrug en Weerribben-Wieden.

'We hebben in Overijssel de beschikking over een aantal grandioze natuurgebieden', geeft Maij aan. 'Die houden we als provincie in stand met de beheerinstrumenten voor de EHS en Natura-2000. Daar investeren we stevig in.'

Beleven van natuur

'Voor twee topgebieden, de beide Nationale Parken, zetten we met elkaar als overheden, eigenaren en beheerders extra in op het kunnen beleven van die natuur voor inwoners en bezoekers', licht de gedeputeerde toe.

'In een bedrijfsplan per park moet zichtbaar worden wat de ambities zijn en hoe we kansen kunnen benutten voor het ondernemerschap om zich te ontwikkelen. Voor de provincie is de tijd van automatische structurele financiering voorbij.'

Transitieteam

De parken zullen zich wat de provincie betreft meer dynamisch gaan ontwikkelen, met maatschappelijke initiatieven en projectsubsidies. Om dat vorm te geven, is een transitieteam met vertegenwoordigers van de betrokken overheden en eigenaren samengesteld.

Naast de provincie zijn dat gemeenten Steenwijkerland, Hellendoorn en Rijssen-Holten, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Gaston Sporre neemt het voorzitterschap op zich.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer