Strijd om exportorders uien

De strijd van Nederlandse handelaren en sorteerders om het verwerven van exportorders wordt feller, meldt Bureau Uienmarkt Informatie (BUI).

Strijd+om+exportorders+uien
© Nieuwe Oogst

De concurrentie onder de aanbieders zorgt volgens BUI voor negatieve gevoelens. De Nederlandse uienmarkt straalt instabiliteit uit en dat maakt potentiële kopers terughoudend.

Buitenlandse afnemers hebben de bijna zekerheid dat het prijsniveau In Nederland de komende weken daalt. Het plaatsen van bestellingen blijft daardoor tot een minimum beperkt.

Verlading op Afrika

De onbenutte sorteercapaciteit zou in Nederland ergens rond 40 procent liggen, blijkt uit berichtgeving van BUI. Pas eind van deze week wordt weer extra bedrijvigheid verwacht vanwege een conventionele verlading op Afrika.

Uit exportcijfers van Productschap Tuinbouw blijkt dat Nederland in week 42 ruim 17 miljoen kilo uien uitvoerde naar vooral Senegal, het Verenigd Koninkrijk en Ivoorkust.

44 miljoen kilo minder

De totale export van 22 juli tot en met 20 oktober komt op 234 miljoen kilo uien. Dat is ruim 44 miljoen kilo minder dan in dezelfde periode van het vorige exportseizoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer