VBN: aanvullende eisen eetbare producten

De Vereniging voor Bloemenveilingen in Nederland (VBN) stelt vanaf half februari aanvullende eisen aan eetbare sierteeltproducten die worden aangevoerd.

Aanvoerders van sierteeltproducten die eetbaar zijn, moeten vanaf 15 februari beschikken over een bedrijfscertificaat voor de registratie van gewasbeschermingsmiddelen en borging van residubepalingen.

Bedrijfscertificaat

MPS-Fruit & Vegetables is een voorbeeld van een bedrijfscertificaat dat geaccepteerd wordt door VBN. Aanvoerders moeten vooraf aangeven op hun aanvoerbrief of het te verkopen product wel of niet geschikt is voor consumptie.

Bedrijven hebben tot 1 juni 2014 de mogelijkheid om aan de nieuwe registratie-eisen van VBN te voldoen. Vanaf half februari moeten zij aantonen dat ze ermee bezig zijn.

Rijpe vruchten

Eetbare producten die worden aangeboden via de bloemenveilingen zijn onder meer: kruiden, bladgroenten en vruchtplanten of vruchtbomen met rijpe vruchten. Deze producten worden gezien als groenten en fruit en moeten ook voldoen aan de daarvoor gestelde wettelijke eisen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer