Gebruik hormoon vruchtbaarheid in beeld

LTO wil het gebruik van vruchtbaarheidshormonen in de veesector in beeld brengen. Dit naar aanleiding van een mediacampagne van Wakker Dier. Concrete cijfers zijn er niet.

Gebruik+hormoon+vruchtbaarheid+in+beeld
© Berrie Klein Swormink

Wakker Dier bracht deze week een ‘warrig en onjuist verhaal’ over het gebruik van vruchtbaarheidshormonen in de veehouderij, vindt Toon van Hoof, portefeuillehouder Diergezondheid bij LTO Nederland.

‘Vruchtbaarheidshormonen, groeihormonen en productieverhoging. In het rapport van Wakker Dier over vruchtbaarheidshormonen worden veel dingen door elkaar gehaald. Er is geen touw aan vast te knopen’, stelt Van Hoof.

Strafbaar

Volgens de portefeuillehouder Diergezondheid zijn het gebruik van groeihormonen en melkproductieverhogende hormonen in Nederland net zo strafbaar als het overvallen van een bank: ‘Dit soort activiteiten komen daarom in ons land niet voor.’

Verder noemt Wakker Dier in een grove schatting dat 15 tot 30 procent van de koeien met vruchtbaarheidshormonen wordt behandeld.

Fors overschat

Van Hoof verwacht dat deze cijfers fors zijn overschat: ‘We willen daarom de cijfers over het daadwerkelijke gebruik van vruchtbaarheidshormonen zo snel mogelijk verzamelen. Dan zien we direct of Wakker Dier gelijk heeft.’

‘Indien er bedrijven zijn waar relatief veel hormonen worden ingezet, moet naar een alternatieve oplossing worden gezocht’, besluit Van Hoof.

· Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer