VVD schiet voorstel natuurcoalitie af

Neem de voorstellen voor aanpassing van de Natuurwet niet over. Die dringende aanbeveling doet de VVD-Kamerfractie aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

De Kamerleden Rudmer Heerema en Helma Lodders hebben scherpe kritiek op de voorstellen van een coalitie van natuurbeheerders, milieubeschermers en dierenbeschermers. Vorige week vroegen die onder meer om de vergunningsplicht voor activiteiten bij natuurgebieden uit te breiden naar ‘natuurgebieden van nationaal belang.’

Volgens Heerema en Lodders zou dat het voor ondernemers veel moeilijker maken om nog aan bedrijfsontwikkeling te doen in natuurgebieden. Daarom stellen ze voor deze suggestie ‘voor kennisgeving aan te nemen en naast u neer te leggen.’

Saldering

Hetzelfde moet volgens de VVD-ers gelden voor het voorstel om saldering verder in te perken en alleen nog te laten plaatsvinden onder strenge voorwaarden en binnen vooraf gestelde bandbreedtes. Ze vinden dat van inperking van saldering geen sprake kan zijn zolang de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) niet van kracht is en er nog niet voldoende bewijs is dat deze werkt.

Het volledig afschaffen van de lijst met bejaagbare soorten zal ten koste gaan van de biodiversiteit, menen de Kamerleden. Ze wijzen er op dat sommige dieren zo snel in aantal zullen toenemen dat bijvoorbeeld weidevogels in het gedrang komen en de schade voor de landbouw en recreatiesector zal toenemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer