Gaswinning terug naar 40 miljard kuub

De winning van aardgas in Groningen wordt de komende drie jaar gericht verminderd tot 40 miljard kuub per jaar, meldt het ministerie van Economische Zaken.

Afgelopen jaar bedroeg de totale gasproductie van de NAM in Groningen nog bijna 54 miljard kuub. De gaswinning wordt in fasen teruggebracht en betreft vooral de meest risicovolle gebieden.

Leefbaarheid verbeteren

Verder komt de komende vijf jaar in totaal bijna 1,2 miljard euro beschikbaar voor het versterken van gebouwen, huizen en infrastructuur en om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren.

Minister Kamp van EZ heeft het besluit over de gaswinning vandaag in Groningen toegelicht. 'Om de veiligheid te vergroten van de mensen die boven het gasveld wonen, verminderen we de productie in het meest risicovolle gebied met 80 procent en begrenzen we de totale productie'.

Schadevergoeding

'Daarnaast nemen we maatregelen om schade zoveel mogelijk te voorkomen en het proces van schadevergoeding optimaal te laten verlopen. Ook gaan we, in samenwerking met betrokken partijen, de leefbaarheid in het gebied vergroten en het regionaal economisch perspectief verbeteren', aldus de bewindsman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer