Máxima spreekt boeren in Ethiopië

Koningin Máxima sprak gisteren met boeren op het platteland van Hawassa in het zuiden van Ethiopië. Dat deed ze als speciale pleitbezorger van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN).

Máxima sprak met boeren over hun financiële situatie en over het belang van goede toegang tot financiële diensten.

De koningin reisde samen met de drie VN-voedsel- en landbouworganisaties FAO (Food and Agriculture Organization), IFAD (International Fund for Agricultural Development) en WFP (World Food Programme) naar Ethiopië af.

Voedselzekerheid

Het doel van deze gezamenlijke reis is het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Dat geldt tevens voor financiering van ontwikkeling, voedselzekerheid, stimulering van de landbouw, economische ontwikkeling en vermindering van armoede.

Wereldwijd hebben bijna een miljard mensen in armoedesituaties op het platteland geen toegang tot een bank- of spaarrekening. Ook kunnen zijn geen pensioen opbouwen of een verzekering afsluiten.

Sparen

Máxima sprak onder meer met de boeren over het nut van sparen en de mogelijkheden hiervan voor het gezond houden en uitbreiden het van hun boerenbedrijf. De helft van de boeren heeft minder dan een halve hectare grond.

Verder sprak zij met vertegenwoordigers van landbouwcoöperaties over het belang van financiële diensten voor de landbouwontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer