VVD-partijraad: landbouw intensiveren

Een groot deel van de leden van de VVD-partijraad is voorstander van een verdere intensivering van de land- en tuinbouw in Nederland. Dat meldt VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders naar aanleiding van de uitkomsten van de partijraad.

Die partijraad vond zaterdag plaats. Verdere intensivering van de land-en tuinbouw is nodig om de koppositie van Nederland als tweede voedselexporteur in de wereld te behouden, gaven de leden aan.

'Biologische landbouw, stadslandbouw en andere vormen van landbouw hebben hun plaats in de sector,' zegt Lodders.

'Maar zij zijn niet in staat om aan de huidige vraag naar voedsel te voldoen. Intensivering van de landbouw zal nodig zijn om in de stijgende vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel te kunnen voldoen.'

Overheid stap terug

Ook de rol van de overheid kwam aan de orde. 'Deze moet terughoudend zijn', laat Lodders weten.

'De regeldrift in dit land beperkt ondernemers steeds meer in hun ondernemerschap. Ik neem vanuit deze bijeenkomst mee dat een beter verdienmodel voor de boer en tuinder het meest rendement heeft als de overheid een stap terug doet.'

Siem Jan Schenk

Zowel Siem Jan Schenk, melkveehouder en LTO Noord-voorzitter, en Helma Lodders, verzorgden inleidingen tijdens de bijeenkomst.

De partijraad geeft gevraagd en ongevraagd adviezen aan de algemene vergadering, het hoofdbestuur, de fracties in de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal en de VVD-leden in het Europees Parlement.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer