Bons domineert middengroep HHH

Nico Bons was overtuigend de beste in de middenklasse van de HHH-show. Hij leverde niet alleen de kampioen en de reservekampioen bij zwartbont, maar ook de kampioen bij roodbont.

Bons+domineert+middengroep+HHH
© Nieuwe Oogst

Zijn Japser-telg Bons-Holsteins Koba 195 won bij zwartbont nipt voor stalgenote Bons-Holsteins Koba 191 (V. Jasper). Beide dames beschikken over veel stijl, upstanding, een perfect beenwerk en een goed uier. Ella wist met haar vooruieraanhechting de jury iets meer te imponeren.

Derde op tal werd hier Shottle-dochter Luna 2 van maatschap Meppelink-Hilbrand uit Dalen. Een koe met veel uitstraling, een lang uier, brede voorhand en een open rib.

Roodbont

Savard-dochter Bons-Holsteins Aaltje 93 maakte het feest voor Bons compleet met het kampioenschap bij roodbont. Een stijlvolle, melktypische koe met een open rib en vast aangehecht uier. Hier was haar secondante Heerenbrink Jenny 205 (Jotan Red) van maatschap Steegink in Okkenbroek. Een sterke koe met veel balans in het skelet en een goed gebruik van goede benen.

Hier was de eervolle vermelding voor de eveneens melktypische en stijlvolle Savard-dochter Wilhelmina 472 van Teus van Dijk uit Giessenburg. Zij kwam dit keer iets in beengebruik te kort.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  10 %
Meer weer