Schuld Voercentrum 1,6 miljoen

De totale schuld van het failliete Voercentrum BV in Leeuwarden bedraagt ruim 1,6 miljoen euro. Dat zegt curator Matthijs Sturms.

Schuld+Voercentrum+1%2C6+miljoen
© Voercentrum Leeuwarden

Crediteuren van het Voercentrum krijgen zo goed als zeker niets terug van hun tegoeden. Alleen de Rabobank, die ruim 800.000 euro tegoed heeft, mag op een deel hopen. Daarnaast zijn er nog zo’n veertig andere schuldeisers.

Voercentrum BV werd vorige week woensdag failliet verklaard. De koeien van de twaalf aangesloten veehouders worden nu gevoerd door Hoogland BV. Camiel Hoogland, die als persoon vennoot was in de Voercentrum-directie, neemt die taak en het bijbehorende verlies op zich.

Opbrengst ontoereikend

‘De opbrengst uit activa van het Voercentrum die na verkoop vrijkomt, is lang niet toereikend’, vertelt Matthijs Sturms, de curator van De Haan Advocaten & Notarissen uit Leeuwarden, die de zaak in beheer heeft.

‘Eerst moet afgerekend worden bij de Belastingdienst, daarna is de Rabobank aan beurt. Het bedrag dat de sleufsilo’s en enkele machines opbrengen is lang niet toereikend om de bank alles terug te betalen. Daarom blijft er voor de andere schuldeisers niets over’

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer