KNMI: weeralarm noordelijke provincies

Voor de noordelijke provincies geldt een weeralarm. In de kustgebieden komen zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voor. In de middag gebeurt dit ook elders in het land, geeft het KNMI aan.

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Flevoland, Drenthe en ook het waddengebied en op het IJsselmeer komen dan zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer voor, in het waddengebied tot 130 kilometer per uur.

Pas vanavond en vannacht nemen de windstoten af, het laatst in het noordoosten.

Omvallende bomen

Er bestaat volgens het KNMI een groot risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen, zoals bouwsteigers en hijskranen.

Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico. Dat geldt in het bijzonder voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto's, auto's met aanhanger en caravans.

Windstoten

KNMI geeft een weeralarm voor windstoten uit, wanneer de kans op windstoten van meer dan 120 kilometer per uur groter is dan 90 procent. Dat criterium geldt voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer.

Het meteorologisch instituut geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer