Bloembollenboulevard Lisse gered

De verkoop van bloembollen aan de standplaats langs de N208 in Lisse, ook wel de Bloembollenboulevard genoemd, blijft de komende jaren toegestaan.

Dat laat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland weten na vragen van D66. De ontheffing, die eind 2013 afloopt, wordt verlengd. Ook heeft de provincie toegezegd het onderhoud samen met gemeente Lisse op zich te nemen.

De provincie verwacht begin 2014 een evaluatie te presenteren naar het gebruik van het parkeerterrein en de wijze van toedeling van de standplaatsen van de bollenkramen. De standplaats heeft ruimte voor vijf kramen.

Indien er meer gegadigden zijn, wordt een roulatiesysteem gehanteerd met loting. De uitkomst van de evaluatie is openbaar en wordt gepresenteerd aan Provinciale Staten.

Toerisme

Fractievoorzitter Geertjan Wenneker (D66) is blij dat de provincie de ontheffing verlengt. 'De bloembollenboulevard is toeristisch aantrekkelijk en belangrijk voor de bollensector als geheel.'

Het versterkt volgens hem het imago van de Bollenstreek en heeft een duidelijk economisch belang. 'Ook kijken wij uit naar de uitkomsten van de evaluatie. Een roulatiesysteem lijkt ons een eerlijke manier om ondernemers gelijke kansen te bieden.'

Duidelijke uitspraak

Cees Verburg, fractievoorzitter D66 Lisse: ‘De provincie heeft nu een duidelijke uitspraak gedaan, daar zijn wij tevreden mee. De bloembollenboulevard blijft bestaan en de provincie neemt ook haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het onderhoud’.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer