Hippische opleiding NHB Deurne stopt

De hippische beroepsopleiding NHB Deurne stopt. De exploitatie is niet rendabel te maken. Dat heeft het College van Bestuur van Helicon Opleidingen, waartoe NHB Deurne behoort, gisteren bekendgemaakt.

NHB Deurne stopt met de werving en instroom van nieuwe studenten. De huidige studenten kunnen hun opleiding wel afronden, verzekert bestuursvoorzitter Ab Groen.

Volgens Groen is de sluiting onvermijdelijk. De huidige marktomstandigheden, rijksbijdragen en overheidseisen betekenen kortweg dat Helicon Opleidingen in de exploitatie van NHB Deurne ieder schooljaar 1 miljoen euro te kort komt.

Inkomsten

De exploitatie van NHB Deurne is al jaren niet sluitend. De studentenaantallen lopen al langer terug. Dit schooljaar heeft NHB Deurne te maken met een zeer forse terugval.

Extra inkomsten, die Helicon onder andere met bedrijfsopleidingen genereerde, zijn ook drastisch verminderd. Alternatieve bronnen van inkomsten zijn onderzocht, maar niet gevonden.

Beroepsopleiding

NHB Deurne is met 450 studenten de grootste hippische beroepsopleiding in Nederland en leidt op in vier richtingen: Sport, Bedrijf, Verzorging en Hoefsmid, op zowel mbo- als hbo-niveau.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer