Drentse Natura 2000-vergunning komt later

Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe verlengen het opschorten van de vergunningverlening voor uitbreiding van veehouderijen rond Natura 2000-gebieden tot 1 februari 2014. Ook behandeling van de lopende aanvragen wordt tot die datum opgeschort.

De maatregel is genomen na overleg met de Groenmanifestpartijen, waar onder meer LTO Noord en Natuur- en Milieufederatie Drenthe deel van uitmaken.

Sinds 10 oktober was al sprake van een tijdelijke stillegging, tot 10 november, omdat de provincie het zicht kwijt was op de nog beschikbare ammoniakruimte in Drenthe.

Volledig beeld

Nadere verkenning van provincie Drenthe van de effecten van de vergunningverlening op de natuur heeft nog geen volledig beeld opgeleverd, stelt GS.

De komende tijd brengt de provincie, samen met de Groenmanifestpartners, verder in beeld wat er aan de hand is. Zonodig wordt het toetsingskader voor de vergunningverlening aangescherpt, geeft GS aan.

Onacceptabel

Voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe is teleurgesteld dat de standstill in de vergunningverlening langer duurt dan eerder aangekondigd.

'We wisten dat er gegevens boven tafel moesten komen, maar dat het nu zo lang moet duren. Als het Groenmanifest na 1 februari niet weer functioneert, wordt de situatie voor ons onacceptabel. Het houdt een keer op.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer