Gemeenten tekenen voor RijnlandRoute

Regio Holland Rijnland, Voorschoten en Wassenaar hebben overeenkomsten met provincie Zuid-Holland ondertekend. Daarmee is de aanleg van de RijnlandRoute weer een stap dichterbij gekomen.

De afspraken gaan over de financiering, planning en uitvoering, geeft gedeputeerde Ingrid de Bondt aan.

'Dit is een mijlpaal voor de RijnlandRoute. De gemeenten, de regio, de provincie en het rijk gaan er allemaal vol tegenaan om in 2015 te starten met de aanleg van deze belangrijke en mooi ingepaste verbindingsweg.'

Boortunnel

De gemeenten van regio Holland Rijnland dragen gezamenlijk 75 miljoen euro bij. Gemeenten Voorschoten en Wassenaar betalen beide respectievelijk 9 en 1,5 miljoen euro. Voorschoten draagt bij aan de boortunnel onder het dorp.

Het geld van Wassenaar is voor de compactere trompetaansluiting onderlangs bij Maaldrift.

Bijdrage Rijk

De ondertekening van de overeenkomsten met beide gemeenten en de regio volgt op die met de minister van Infrastructuur en Milieu. Daarin werd vastgelegd dat het rijk in totaal ruim 500 miljoen euro bijdraagt voor de RijnlandRoute.

Voor Henri Lenferink, voorzitter van Holland Rijnland is Rijnlandroute belangrijk. 'Samen met een betere ontsluiting van de Bollenstreek en het R-net Zuid-Holland Noord zijn dat flinke investeringen in de bereikbaarheid waardoor onze regionale economie structureel betere kansen krijgt.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer