Nieuw+milieulabel+voor+boomteelt
© Nieuwe Oogst

Nieuw milieulabel voor boomteelt

De boomkwekerijsector krijgt een nieuw sociaal en milieulabel met de naam Fair Trees Fair Plants. Het eerste exemplaar wordt vandaag uitgereikt aan boomkweker Mark Lodders op de boomkwekerijbeurs Plantarium.

Met Fair Trees Fair Plants kunnen bedrijven in de boomkwekerij branche hun eindafnemers tonen dat ze eerlijke producten leveren, geproduceerd en verhandeld onder sociaal verantwoorde en milieubewuste omstandigheden.

Voor bloemen en planten bestond het label Fair Flowers Fair Plants al. Het logo voor de boomteelt is in dezelfde lijn gehouden.

Sociale eisen

Voor de boomkwekerij bestaan diverse labels hebben waarmee telers kunnen aangeven dat hun producten voldoen aan de sociale en milieuvriendelijkheidsrichtlijnen.

Fair Flowers Fair Plants wil boomkwekerijen en boomkwekerij gerelateerde bedrijven de gelegenheid geven om hun producten onder één gemeenschappelijk label als duurzaam en eerlijk in de markt te zetten.

Deelnemen

Om te kunnen deelnemen, hebben bedrijven twee certificaten nodig. Ten eerste de sociale certificering (MPS Socially Qualified of een gelijkwaardig). Daarnaast is milieucertificering (MPS-A of gelijkwaardig) noodzakelijk.

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer